Речник на спортните онлайн залози

Много често клиентите на сайтовете за залагане на спорт и футбол, не са запознати с букмейкърската терминология. Това ни даде повод да напишем едно ръководство, което ще Ви помогне да разберете какво представляват различните опции за игра, как се наричат съществуващите функции и въобще какво се крие зад езика на спортните онлайн залагания.

Преди да започнем ще напишем, че обхващаме най-често използваните термини и няма да се спираме на техни синоними и перифразирани думи. Обръщаме внимание на тази част от терминологията, срещу която се изправя всеки нов играч. А сега нека започнем с термините:

1 – Пазари

Пазари са всички тези опции за игра, които се различават от стандартния залог за победител в мача или равен резултат. Така например, ще можете да залагате на двоен шанс, победител в едно двете полувремена, точен резултат, хендикап и други. Всички те се наричат пазари, а какво представляват най-интересните от тях, ще можете да прочетете в следващите редове на статията.

2 – Хендикап

Това е един от пазарите, който буди най-голямо недоумение при новите играчи. В интерес на истината няма абсолютно нищо сложно за разбиране. Ако залагате на хендикап, то един от двата отбора в срещата получава изкуствена преднина от букмейкъра. Ако например играят Левски срещу Славия, то белите се считат за аутсайдер в мача и им се два преднина от 2 гола. По този начин, ако Левски бие с 1:0 и е поставен знак единица, то залога губи, защото резултата с хендикап става 1-2 за Славия. Общо взето това е цялата философия на този вид залог.

3 – Двоен шанс

Тази опция Ви позволява да заложите не един знак, а цели два. Имате шанс да изберете 1Х, 12 или 2Х, но имайте предвид, че залагайки с два знака коефициента ще бъде по-нисък. Този маркет е достъпен, когато залозите Ви са ориентирани към крайния изход на избраната спортна среща.

4 – Първо полувреме

Вие трябва да прогнозирате какъв ще бъде крайния знак (1,Х,2) за първото полувреме на двубоя. По този начин печелите залога, без значение как ще се развие втората част на избрания от Вас мач. Тук коефициентите могат да бъдат много високи, така че опцията определено си заслужава.

5 – Второ полувреме

Това е залог подобен на този за Първо полувреме. В него, е необходимо да познаете печелившия знак за втората половина от спортната среща. Играете отново със знаци 1,Х, 2, което значи, че предвиждате дали даден отбор ще победи през второто полувреме или резултатът ще е равен.

При тегленето на пари с банкова карта или банков трансфер, трябва да се изчака техническо време за обработка на плащането в разстояние на 3 – 4 работни дни. Ако теглите пари чрез EasyPay или ePay.bg, ще можете да усвоите плащанията незабавно, и без да чакате нито ден.

6 – Голмайстор в срещата

Тук познавате кой от предложените играчи ще вкара повече голове в даден двубой или никой от тях няма да вкара. Тази опция за залог не присъства във всички букмейкърски сайтове, но в повечето случаи я има. Коефициентите за нея също не са никак ниски и предлагат добри печалби.

7 – Залози на корнери

Залозите на корнери са един от новите пазари в сайтовете на букмейкърите. Обикновено се предвижда под или над даден брой корнери. Трудно е да се познае точният брой, но пък може да се използва статистиката към даден мач, за да се доближите до печелившото число ъглови удари.

8 – Под / Над брой голове

Това е пазар, в който трябва да познаете, дали в мача ще паднат под или над показания брой голове. По този начин ще спечелите залога си и ще хванете не лош коефициент. Имате дори възможност да залагате под / над брой голове за едно от двете полувремена. Една чудесна опция за всеки, който дава добри прогнози за развитието на спортните и футболните битки.

9 – Cash Out / Затвори залог

Това е функция, при която можете да затворите залога си, ако видите, че бутончето Cash Out е налично за изминалото време в мача. Затварянето на залога се прави, с цел да намалите възможната загуба, както и да спечелите повече, отколкото сте заложили първоначално. Ако например сте сложили 5 лева за знак 1 на Левски срещу Славия, а белите победят, то при кеш аут ще минимизирате загубата и ще можете да си върнете част от 5-те лева.
Ако обаче Левски води 1:0 или 2:0 през първото полувреме, то при затварянето на залога, ще можете да вземете повече от 5 лева (6 лева, 7 лева или повече). Функцията Cash Out може да бъде пълна, частична и автоматична в зависимост от букмейкъра, при който правите залозите.

10 – Бонуси

Бонусите са допълнителни суми, които можете да получите в сайтовете за залагане на спорт. Обикновено офертите към играчите са обвързани с направата на депозит, за да вземете премия, с която да залагате. Бонусите не могат да се теглят, преди да се изпълнят конкретни правила за превъртането им. Има обаче и бонуси без депозит. Те се дават безвъзмездно, като към тях също има правилник за разиграване. Ако използвате бонуси първо прочетете условията към тях.

В обобщение

Има и още много термини, пазари и функции, които пропуснахме, но те наистина не са толкова важни за играчите. Отделихме време на най-популярните термини при спортните залагания и се надяваме, че ръководството ни ще Ви бъде от полза. Желаем Ви успех със залозите на спорт!